Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Haas Natural Étkezési Keményítő 250G

619 Ft
Menny.:db

Leírás

Termékleírás

Jellemzők

Gluténmentes

Étkezési keményítő

Összetevők

Kukoricakeményítő

Nyomokban tejből készült termékeket, szóját és szulfitokat is tartalmazhat.

Tápértékre vonatkozó információk

Tápanyagok
  100 g portermék
Energia 1470 kJ/346 kcal
Zsír 0 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 86 g
amelyből cukrok 0 g
Fehérje 0,5 g
0 g

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)

Termékadatok

Eredet

Származási ország: Magyarország

Elkészítés és tárolás

Receptek

Tejszínes spárgakrémleves:

Hozzávalók:
50 dkg spárga, 3 dkg liszt, 2 dkg Haas Natural Étkezési keményítő,, 5 dkg sütőmargarin, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 7 dl zöldségleves (leveskockából), só, fehérbors, petrezselyem

Elkészítés:
Hámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a feldarabolt spárgát, az aprított petrezselymet, és hintsük meg a liszttel összekevert Haas Natural Étkezési keményítővel. Öntsük fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint ízesítsük kevés sóval, fehérborssal. A spárga kb. 15 perc alatt megpuhul, turmixoljuk le, s tegyük vissza a tűzhelyre. Öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük még néhány percig. Reszelt sajttal tálalhatjuk.

Elkészítés és felhasználás

Felhasználási javaslat:

Sütéshez: a sütemények étkezési keményítővel különösen könnyűek és omlósak lesznek. Az étkezési keményítőt a liszttel alaposan keverje el és szitálja át. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütőporral készült tészták minőségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség ¼-½-ét pótolja étkezési keményítővel.
Főzéshez: az étkezési keményítővel történő sűrítés nagyon egyszerű és rendkívül egészséges, mivel nem rántással készül, így kevesebb zsiradék kerül az ételbe. Az étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal (vízzel, levessel) keverje tejsimára és állandó keverés közben adja a forró ételhez, majd egyszer forralja fel.
Fontos: az étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat ne főzze hosszabb ideig, különben a keményítő hatása csökken.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó.