Leírás
Termékleírás
Jellemzők
Gluténmentes
Étkezési keményítő
Összetevők
Kukoricakeményítő
Nyomokban tejösszetevőket és szulfitokat is tartalmazhat.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g portermék átlagosan tartalmaz | |
---|---|
Energia | 1470 kJ/346 kcal |
Zsír | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 86 g |
- amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | 0,5 g |
Só | 0 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Termékadatok
Eredet
Származási ország: Magyarország
Elkészítés és tárolás
Receptek
Tejszínes spárgakrémleves:
Hozzávalók:
50 dkg spárga, 3 dkg liszt, 2 dkg Haas Natural Étkezési keményítő, 5 dkg sütőmargarin, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 7 dl zöldségleves (leveskockából), só, fehérbors, petrezselyem
Elkészítés:
Hámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a feldarabolt spárgát, az aprított petrezselymet, és hintsük meg a liszttel összekevert Haas Natural Étkezési keményítővel. Öntsük fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint ízesítsük kevés sóval, fehérborssal. A spárga kb. 15 perc alatt megpuhul, turmixoljuk le, s tegyük vissza a tűzhelyre. Öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük még néhány percig. Reszelt sajttal tálalhatjuk.
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Sütéshez: a sütemények étkezési keményítővel különösen könnyűek és omlósak lesznek. Az étkezési keményítőt a liszttel alaposan keverje el és szitálja át. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütőporral készült tészták minőségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség ¼-½-ét pótolja étkezési keményítővel.
Főzéshez: az étkezési keményítővel történő sűrítés gyors és egyszerű. A sűrítés nem rántással készül, ezért kevesebb zsiradék kerül az ételbe. Az étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal (vízzel, levessel) keverje tejsimára és állandó keverés közben adja a forró ételhez, majd egyszer forralja fel.
Fontos: az étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat ne főzze hosszabb ideig, különben a keményítő hatása csökken.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.