Leírás
Jellemzők
Melegítés nélkül, egyszerűen a krémhez keverni és kész!
Termék információk
A Dr. Oetker Expressz Zselatin fix-szel most még könnyebben elkészítheti kedvenc tortáit, krémeit. Hiszen az Expressz Zselatin fixet nem szükséges felmelegíteni: elég csak a krémhez keverni és máris kész!
Expressz zselatin fix por
Összetevők
66% oligofruktóz, 33% zselatin, Nedvesítőszer: glicerin, etilalkohol
Elkészítés és tárolás
Receptek
Felhasználási javaslat:
Joghurtos krémhez: 200 ml tejszín, 125 ml joghurt, 50 g porcukor.
Túrós krémhez: 125 ml tejszín, 250 g túró (áttört), reszelt citromhéj, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor, 70 g porcukor.
Mascarpone krémhez: 200 ml tejszín, 250 g mascarpone sajt, 70 g porcukor.
1. A folyékony tejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük.
2. Az Expressz Zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk és tovább verjük a kívánt állag eléréséig.
3. Végül hozzáadjuk a cukrot és a receptjavaslatban megadott többi hozzávalót.
4. Az elkészült krémet, ill. tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés és felhasználás
1 tasak Expressz Zselatin fix megfelel ½ tasak (5 g) őrölt zselatinnak, ill. kb. 3 db lapzselatinnak.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!